11.8.2011

Herkullinen kana-halloumisalaatti

Heipä taas terve! Joku on ollu vähän laiska näpyttelijä. No mutta, mulla on tässäkin nyt vähän kiire, että ei muuta kun lättään tään herkkukokeilusalaattisetin reseptin tähän, jota tehtiin poikaystävän kanssa yks päivä.


KANA-HALLOUMISALAATTI



- jääsalaattia/salaattisekoitusta
- kirsikkatomaatteja
- mansikoita = tuoreita persikoita! (mmh!)
- punasipulia
- cashew-pähkinöitä
- krutonkeja (home made, tai jätä pois! = paahda v-o-i-s-s-a pari kuutioitua paahtoleipäviipaletta)
- halloumijuustoa
- kanafileepihvejä (hunajamarinoituja/marinoi itse)

Paahda pähkinät kuivalla pannulla (tarkkana ettet polta!), paista vuorotellen krutongit ja halloumijuustot sekä kanafileepihvit pannulla (voissa). Harkitsin myös persikan paistoa, mutta tällä kertaa jäi. Pese viherosasto ja pienennä suuhun sopiviksi paloiksi, asettele kaikki osaset kivasti lautaselle.

BALSAMICOSIIRAPPI
- ½ dl sokeria
- ½ dl balsamiviinietikkaa

Valmista balsamicosiirappi: Kiehauta sokeria ja siirappia kasaan kattilassa muutama minuutti, kunnes seos jähmettyy. Muistathan, että kastike jähmettyy entisestään jäähtyessään, älä siis keitä liikaa! Kaada valmis kastike vaikka pieneen mukiin vähän jäähtymään, ja siitä sitten vihmo salaatille.

Valmista, voila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti